En Sıcak Konular

Guatra ne iyi gelir?

12 Mart 2015 11:08 tsi
Guatra ne iyi gelir? Guatır, genlikle ülkemizde sıklıkla rastlanan hastalıklar arasında yer almaktadır. Bu hastalık tiroid hormonunun yeteri kadar salgılanmaması sonucunda meydana gelen bir hormon hastalığıdır.

Troid bezlerinin yavaş çalışması sonucunda rastlanan tiorid yetersizliği, ilerleyen aşamalarda guatra dönüşerek metabolizmanın yavaş çalışması neticesinde kanser riskinin çoğalmasının yanı sıra diğer başka riskleri de beraberinde taşıyan bir hastalıktır. Diğer hastalıklarda da olduğu gibi guatır hastalığında da hekim tedavisi ve kontrolü oldukça önemlidir. Ayrıca guatır hastalığı için doğal ve bitkisel yöntemlerden de faydalanılabilir. İşte o şifalı bitkilerden bir kaçına birlikte göz atalım.

Guatra İyi Gelen Şifalı Bitkiler:

Maydanoz: Genellikle yemeklerimizde ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz maydanoz vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan maydanozu sofralarımızdan eksik etmemeğin yanı sıra her soframıza demetiyle birlikte koymamızı gerektiren daha birçok özellikleri vardır. Kalsium, A vitamini, C vitamini, potasyum ve demir deposu olan bu bitki özellikle guatır hastalarının yararlanabileceği şifalı bitkiler arasında yer almaktadır. Maydanozun içirdiği antioksidan özelliği ile vücutta doku yenilenmesi ile hastalıkların sürecinin engellenmesi için destek sağlamaktadır.

Ay Çekirdeği: Tiroid bezinin dengeli ve düzenli olarak işlev yapabilmesi için selenyum ve çinko vücudumuz için gereklidir. Bu iki değerli mineraller de ay çiçeğinde yer almaktadır. Vücudumuz İçin gerekli hormonların üretiminde veya üretilen hormonun vücudumuz tarafından gerektiği gibi yerli yerinde harcanamadığı gibi durumlarda çeşitli hastalıklara neden olabilmektedir. Bu hastalıkların arasında tiroit rahatsızlıkları da bulunmaktadır. Ay çekirdeği hem çinko hem de selenyum içerdiği için guatr hastalığına iyi gelmektedir.

Sarımsak: Genellikle hoş olmayan kokusu nedeni ile bazı kişiler tarafından sevilmeyen sarımsağın aslında yemeklere kattığı lezzette bir başkadır. Sarımsağın tüketilen besinlere verdiği aroma dışında insan vücudu için sayılmayacak kadar da faydası vardır. Bu nedenle de sarımsağı günlük tüketilen besinlerin içine mutlaka ilave etmek gerekmektedir. Guatır rahatsızlığında ise bu şifalı bitkinin tiroid bezi büyümesi ile boğazda meydana gelen şişliğin iyileşmesinde oldukça büyük etkisi olduğu bilinmektedir.

Zeytinyağı: Özellikle guatr hastalarının tükettikleri gıdalara itina göstermeleri oldukça önemlidir. Guatır hastaları için önerilen besinler veya tüketilmesi sakıncalı gıda çeşitlerini guatrın türlerine göre belirlendikten sonra guatr rahatsızlıklarında nebati yağlardan başka yağlardan kaçınılması önerilmektedir. Omega -3 yağlarınca zengin olan ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bu yağlar enfeksiyonu azaltarak en aza indirmelerinin yanı sıra guatr hastalığına iyi gelen E vitamini içeren zeytinyağı guatr rahatsızlığı olanlar için beslenmelerinde tercih etmeleri geren yağdır.

Deniz Yosunu: Kişilerde meydana gelen guatr eğer iyot noksanlığından kaynaklanıyorsa, bu yüzden iyot yönünden oldukça zengin olan deniz yosunu gibi bitkiler tiroid bezinin düzgün bir şekilde işlev yaparak guatr rahatsızlığına mani olur ve metabolizmayı hızlandırıcı özellikte olması sayesinde deniz yosunu selülit ve obezite tedavisinde de başarıyla kullanılmaktadır. Bu bitkiyi çay veya piyasalarda bulunan kapsüllerinden tüketerek faydalanabilirsiniz. Ayrıca jopan mutfağından hoşlananlar için sushi tüketerek gıdalarınız arasına deniz yosununu da ilave etmiş olursunuz.

Yalnız bu bitki yetiştiği sular sebebi ile insan sağlığı için tehlikeli olan ağır ve zehirli metalleri bünyesinde barındırabilir. Bu nedenden dolayı deniz yosunu çayını ve kapsüllerini kullanmadan önce bir bitki uzmanına danışarak dozaj ve tüketilmesi konusunda bilgi edinilmesi oldukça önemlidir. Başka bir konu ise iyot tedavisine başvurmadan önce guatr rahatsızlığının iyot neticesinde oluşup oluşmadığı için bu durumun kesinlikle araştırılması gerekir. Bu nedenle de aşırı derecede alınan iyot fazlalığı da tiroid hormonlarını olumsuz yönde etkileyecektir.



Bu haber 1,699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,569 µs