Naylon poşete 'hayır' | " /> Naylon poşete 'hayır' | "/>

En Sıcak Konular

Naylon poşete 'hayır'

20 Haziran 2012 10:59 tsi
Naylon poşete 'hayır' Diyarbakır'da düzenlenen ''Naylon Poşete Hayır'' kampanyasının tanıtımı için ekmek fırınında ''ihtiyaç sahibi vatandaşlara askıda ekmek bırakmaları'' şartıyla bedava bez torba dağıtılacak.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel'in öncülüğünde, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı ''Topluma Hizmet Uygulamaları'' dersi öğrencileri, üniversitenin Ekonomi ve Yönetim Topluluğu, Çevre, Dicle Diş Sağlığı Kulübü, Uluslararası Bilim ve Teknoloji Kulüpleri ile Çevre Bilincini Geliştirme Derneği'nce düzenlenen kampanyada vatandaşlara bez torba dağıtılarak naylon poşetin zararları ile ilgili bilgi verilecek.

Prof. Dr. Hamdi Temel Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nü ziyaretinde yaptığı açıklamada, naylon poşetin zararlarına dikkati çekmek ve naylon poşet yerine bez torba kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla kampanya düzenlediklerini söyledi.

Bu kapsamda kampanyanın tanıtımını yapacakları ekmek fırınlarında eski bir gelenek olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için askıda ekmek bırakılması halinde bez torba dağıtacaklarını ifade eden Temel, ayrıca pazarlarda ve üniversite lojmanlarında da bez torba dağıtacaklarını belirtti.

Temel, toplumun bedava olduğu düşüncesi ile gereğinden fazla naylon poşet aldığına dikkati çekerek, ''Bu naylon poşetler çevreye, ekonomiye ve sağlığa ciddi manada zarar veriyor. Özellikle fırınlardan alınan sıcak ekmekler ıslanma pahasına naylon poşete koyuluyor. Biz sağlığın korunması ve çevre temizliği için geçmişte olduğu gibi bez torba ve kese kağıdı kullanımını öneriyoruz'' dedi.

Prof. Dr. Temel, üniversiteyi halk ile bir araya getirecekleri kampanyada öğrencileri topluma hizmet konusunda duyarlı hale getirmeyi de amaçladıklarını söyledi.

Vatandaşların naylon poşetin zararlarını bildiği halde kullanmaya devam ettiğini anlatan Temel, şöyle dedi:

''Alışkanlıkları bırakmak çok zor. Naylon poşet zararlı diyerek kullanmaya da devam ediyoruz. Oysa ki bez torba kullanmakla haftada 6 plastik torba kullanmaktan vazgeçmiş oluruz. Bu da ayda 24, yılda 288, ortalama bir yaşam süresince 22 bin 176 torba eder. Ülkemizde her 5 kişiden biri bunu yaparsa yaşamımız süresince 31 milyar 46 milyon 400 bin plastik torbadan kurtulmuş oluruz. Siyah poşet naylon poşetler içerisinde en zararlı olanı. Çünkü sokağa atılan naylonların türevlerinden üretiliyor. Kanserojen madde ihtiva ediyor. Bu nedenle siyah renkte naylon poşeti hayatınızdan çıkarın. Kampanya kapsamında bu konulara dikkat çekmek için 9 Haziran'da ekmek fırınında kampanya kapsamında bedava bez torba dağıtacağız. Bunun için tek şart vatandaşların dayanışmayı güçlendiren ve eski bir geleneğimiz olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için askıda ekmek bırakmaları.''

Bu haber 1,467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,079 µs