En Sıcak Konular

Grip ilaçları cinselliği tehdit ediyor

2 Kasım 2015 10:36 tsi
Grip ilaçları cinselliği tehdit ediyor Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Adana Şube Başkanı Uzm. Dr. Taner Canatar, soğuk algınlığı ve grip tedavisinde tercih edilen bazı ilaçların yan etkisi olarak erkeklerde erken boşalma, kadınlarda ise vajinal kuruluk görülebileceğini söyledi.

''İlaçlar doktor reçetesiyle kullanılmalı''

Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkilerini değerlendiren Uzm. Dr. Canatar, bu tip ilaçların mutlaka doktor reçetesiyle kullanılması gerektiğini kaydetti. İlaçların yan etkisi konusunda hastaların çoğu zaman uyarılmadığını belirten Canatar, özellikle grip ilaçlarının içerisinde yer alan antihistaminikler ve dekonjestanların erken boşalmaya sebep olabildiğini ifade etti. Canatar, "Ayrıca, seksten keyif almak için sağlıklı bir beden ve huzurlu bir ortam gereklidir. Eğer bedeniniz grip mikrobuyla mücadele içerisindeyse huzurlu değil demektir, bu da erken boşalmayı kolaylaştıran bir faktör olacaktır" dedi.

Grip ilacı kullandıkları dönemde erken boşalma sorununu yaşayan erkeklerin rahat olmalarını tavsiye eden Dr. Canatar, ilaç kullanımının bittiğinde sorunun ortadan kalkacağını kaydetti. Gerçek tanı koyabilmek için 6 ay ve üzerinde haftada ortalama 2 kez düzenli bir cinsel hayatın takip edilmesi gerektiğine değinen Canatar, geçici erken boşalmalarda erkeklerin kompleks yapmaması gerektiğini yoksa bu sorunun daha büyüyebileceğini anlattı.

Bunlara dikkat!

Grip ilaçlarının kadınlarda ise vajinal kuruluk şeklinde bir yan etkisi bulunduğunu söyleyen CİSED Adana Şube Başkanı Uzm. Dr. Taner Canatar, bu sorunun acı ve isteksizliğe sebep olabileceğine dikkat çekti. Canatar, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Erken boşalma kullanılan bir ilaçtan dolayı oluştuysa, hasta doktoruyla ilacı bırakmayı ya da değiştirmeyi konuşmalıdır. İlaç bırakıldığı için erken boşalma ortaya çıkmışsa, ilaç kimyasalı vücudu terk ettiğinde normal cinsel işlev geri gelecektir. Eğer normal işlev geri gelmezse, erken boşalmaya neden olabilecek diğer sorunlardan şüphelenilmelidir. Ayrıca hastalık dönemlerinde sorunlarla karşılaşmamak için cinsel ilişkiye ara verilmesini hem hasta olan kişiye hem de bulaşmaması için partnerine öneriyoruz. Üstelik erkeğin her zaman seks istediği ve her zaman her ortamda sekse hazır olduğu düşüncesi bir cinsel mittir, hurafedir. Bilindiği üzere cinsel mitler (doğru bilinen yanlışlar) kişilerin cinsel konularda doğru olduğunu düşündükleri, çoğu zaman abartılı, yanlış ve bilimsel değeri olmayan inanışlardır. Bu inanışlar cinsel yaşamı olumsuz etkilemektedir. Kadınlara önerimiz erkeğin de hastalık dönemlerinde olduğu gibi zaman zaman isteksiz olabileceğini, erken boşalabileceğini ya da sertleşme problemi olabileceğini bilmeleri ve anlayışlı, destekleyici, hoş görülü olmaları yönündedir. Aksi takdirde, kadının aşağılayıcı, azarlayıcı, reddedici tavırları erkeğin performans anksiyetesini artırmakta; bu durum geçici olsa bile kalıcı hale gelebilmektedir. Yani hastaların dinlenme, C vitamini, bol sıvı almaları ve iyi beslenmelerinin yanı sıra destek, sevgi ve anlayışa da ihtiyaçları vardır."

Bu haber 2,999 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,868 µs