En Sıcak Konular

Korse kullanırken dikkat!

1 Eylül 2015 11:13 tsi
Korse kullanırken dikkat! Korsenin zararları neler?

Özel Kadıoğlu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Prof. Dr. Aytaç Akbaşak korse kullanımı hakkında uyardı. Korse kullanımı bazen psikolojik bağımlılık yaratabilir ve bazı hastalar iyileştikten sonra korsenin çıkartılması gerektiği halde kendilerini bu fiziksel desteğe bağımlı hissettiklerinden korseyi taşımaya devam ederler.
 
 
Herhangi bir omurga hastalığınız ya da omurganızın desteklenmesi gereken bir durumunuz varsa doktorunuz boyun ya da sırt korsesi kullanmanızı önerebilir.
Korseler omurgaya destek sağlayan güvenilir cihazlardır ve yaygın olarak kullanılırlar. Korseler bel ve sırt ağrılarının tedavisinde yaygın olarak kullanılan cihazlardır.
 
Boyun Korseleri

Bu korseler boyuna uygulanan cerrahi girişimlerden ve travmalardan sonra, ya da bir cerrahi girişime alternatif olarak kullanılırlar. Çoğu zaman yolda yürürken bunu takan insanlarla karşılaşabilirsiniz. Boyun korselerinin çeşitli tipleri vardır. Yumuşak, sert,  boynunuzu düz bir hatta tutmak için kullanılanlar ve asıl amacı boyun ve başı birlikte hareketsiz hale getirmek olan korseler olarak farklı kullanım türleri bulunmaktadır.
 
Bel Korseleri

Bu korseler bel ve sırt için destek sağlarlar. Değişik en ve boylarda olabilirler. Hastanın ölçülerine göre değişik şekilde olanları mevcuttur. Kısa korseler genellikle bel ağrıları için, uzun korseler ise genellikle orta ve üst sırt bölgeler için uygundur. 
 
Korse kelimesi genellikle insanların aklına kadınların eski çağlardan beri kullandıkları ve bellerini daha ince göstermeye yarayan cihazlar gelir. Ancak bugün korseler bel ve sırt ağrısı problemlerinin tedavisinde kullanılırlar ve kalça ile omuzlar arasında destek sağlayan cihazlardır. Genellikle içlerinde desteği arttırmak için metal çubuklar bulunur.  
 
Omurga korseleri çok çeşitli amaçlarla kullanılabilirler. Bu amaçlar arasında ağrının kontrolü, omurga yaralanmasının kötüleşmesini engellemek, iyileşmeyi sağlamak, zayıf kasları desteklemek ve bazı şekil bozukluklarını düzeltmek sayılabilir.
 
Bir teoriye göre de cilt etrafında bir yalıtım oluşturarak cilt sıcaklığını artmasına ve dolayısıyla ağrının azalmasını sağlarlar.
 
Her ne kadar korse kullanımının etkileri genel olarak olumlu sonuçlar verse de, aktivitenin azalmasına bağlı olarak bel kaslarında yetersizlik ortaya çıkabilir.
 
Korse kullanımı bazen psikolojik bağımlılık yaratabilir ve bazı hastalar iyileştikten sonra korsenin çıkartılması gerektiği halde kendilerini bu fiziksel desteğe bağımlı hissettiklerinden korseyi taşımaya devam ederler.


Bu haber 2,649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,593 µs