En Sıcak Konular

Elektronik cihazlar kısırlığa neden olabiliyor

27 Ağustos 2015 10:43 tsi
Elektronik cihazlar kısırlığa neden olabiliyor Dikkat! Evinizdeki bu elektronik cihazlar kısırlığa neden olabiliyor

Çocuğunuzun olmama nedeni günlük hayatta sıklıkla kullandığınız elektronik aletler olabilir. Üreme sağlığına zarar veren elektroniklerden mümkün olduğunca uzak durmak, kullanmadığınız zaman kapatmak; kısırlıktan korunabilmenin önemli adımları.

Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Yardımcı Üreme Teknikleri Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir: “Günlük yaşamınızın parçası olan birçok şey aslında kısırlığınızın nedeni olabilir. Bunlardan uzak durarak sperm ve yumurta kalitenizi artırabilirsiniz” diyerek çocuk sahibi olamayan çiftleri uyardı.



İŞTE ÜREME SAĞLIĞINI ETKİLEYEN CİHAZLAR

Cep telefonu: Cep telefonları, özellikle radyasyon yayan diğer aletler ile birlikte kullanıldıklarında üreme sağlığını bozuyor. Telefonları bedeninize temas ettirmemeniz ve üreme organlarınıza yakın yerde taşımamanız gerekiyor. Kulaklıkla konuşun, yatarken uzağa koyun.

Diz üstü bilgisayar ve wi-fi: WI-FI (Kablosuz internet bağlantısı) ve diz üstü bilgisayar kullanan erkeklerin yayılan elektromanyetik dalgalar ve testislerde oluşan yüksek ısı sebebiyle erkek kısırlığına yakalanma oranı, kullanmayanlara oranla çok yüksek. Bu cihazlar, üreme fonksiyonlarını etkileyerek spermin genetik yapısına zarar veriyor. Erkekler bilgisayarlarını diz üstünde değil, masada kullanmalı.

Mikrodalga fırınlar:
Mikrodalga fırınların; kadınlarda adet düzensizliklerine, yumurtlama bozukluklarına, kısırlık ve düşüklere sebep olduğu gösterilmiştir. Yayılan radyasyonun erkeklerde de sperm sayısını azalttığı düşünülmektedir. Fırının kapağının sıkıca kapandığından emin olun, çalışırken fırından mümkün olduğunca uzak durun.

Elektrikli küçük aletler: Bu cihazların birçoğu tek başına zararlı değil. Aynı anda kullanılan birden fazla cihazın etkileri birleşince zararlı oluyor. Çalışan cihazlardan uzak durun, kullanılmadıkları zaman fişten çekin, zararlı etkilerden korunmada yardımcı olur. 

Bu haber 2,734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,268 µs