En Sıcak Konular

Yeşil Mercimeği sofranızdan eksik etmeyin

11 Aralık 2013 10:01 tsi
Yeşil Mercimeği sofranızdan eksik etmeyin Zayıflamak istiyor, bağışıklığım kuvvetlensin, bağırsaklarım düzenli çalışsın diyorsanız mercimeği sofranızdan eksik etmeyin.

Ku­ru­bak­la­gil­ler sağ­lık­lı bes­len­me­nin ol­maz­sa ol­ma­zı. He­le mer­ci­mek tam bir şi­fa kay­na­ğı. İç Has­ta­lık­la­rı Uz­ma­nı Dr. Ay­ça Ka­ya ye­şil mer­ci­me­ğin ola­ğa­na­üs­tü özel­lik­le­ri­ni ba­kın na­sıl sı­ra­la­dı...

*İ­yi bir bit­ki­sel pro­te­in kay­na­ğı­dır. Be­sin­le­rin ısı et­ki­si de­di­ği­miz bir me­ka­niz­ma ile me­ta­bo­liz­ma hı­zı­nı ha­fif ar­tı­rır. Sin­di­ri­me bağ­lı har­ca­nan ener­ji ar­ta­ca­ğı için ki­lo ver­me sü­re­cin­de ha­ri­ka et­ki gös­te­rir.

*Bit­ki­sel kar­bon­hid­rat kay­na­ğı­dır. Ya­ni vü­cu­da ka­li­te­li şe­ker ve­rir. Za­yıf­lar­ken bes­len­me­de gün­lük alı­nan ka­lo­ri azal­tı­lır. Eğer ki­şi tek yön­lü bes­le­ni­yor­sa ye­ter­li şe­ker ala­ma­dı­ğı için bu­na bağ­lı hal­siz­lik, yor­gun­luk, bit­kin­lik ya­şa­ya­bi­bi­lir. Oy­sa sa­la­ta­la­rı­na ek­le­ye­ce­ği 2 ye­mek ka­şı­ğı ka­dar haş­lan­mış ye­şil mer­ci­mek vü­cu­da ye­ter­li şe­ke­ri ve­rir ve di­ye­te bağ­lı bu semp­tom­la­rın gö­rül­me du­ru­mu aza­lır.

*Lif kay­na­ğı­dır. Lif­ler bit­ki­le­rin hüc­re du­va­rın­da olan bi­le­şen­ler­dir. Bes­len­me ile mi­de­ye gir­dik­le­rin­de şi­şer­ler ve ha­cim oluş­tu­rur­lar. Bu du­rum­da da az ye­me­ye bağ­lı acık­ma his­si aza­lır ya­ni da­ha tok ka­la­rak di­ye­te uyum sü­re­ci ko­lay­la­şır. Mer­ci­mek ba­ğır­sak­lar­da iler­ler­ken ba­ğır­sak ha­re­ket­le­ri­ni ar­tı­rır. Iyi bir me­ta­bo­liz­ma iyi bir bo­şal­tım sis­te­min­den ge­çer. Bo­şal­tım sis­te­mi­nin iyi­leş­me­si za­yıf­la­ma­yı ko­lay­laş­tı­rır.

*Mer­ci­mek vü­cut­ta kıs­mi ös­tro­jen et­ki­si gös­te­ren ilaç gi­bi bir be­sin­dir. Me­no­poz semp­tom­la­rı­nı ha­fif­le­tir. Me­me, ra­him kan­se­ri gi­bi hor­mon ba­ğım­lı kan­ser­ler­den ko­rur. An­cak bu has­ta­lık­la­rın ta­nı­sı­nı alan has­ta­la­rın bu yi­ye­cek­ten ka­çın­ma­sın­da fay­da var, çün­kü kıs­mi ös­tro­jen et­ki­si bu has­ta­lık­la­ra iyi gel­mez.

*İ­yi bir de­mir kay­na­ğı­dır ay­nı za­man­da. Özel­lik­le yu­mur­ta ve­ya kıy­ma ile bir­lik­te pi­şi­ril­me­si de­mir açı­sın­dan da­ha da zen­gin­leş­ti­rir. Ya­nın­da bol li­mon­lu bir sa­la­ta ile tü­ke­til­me­si de­mi­rin vü­cut­ta da­ha iyi kul­la­nıl­ma­sı­nı sağ­lar.

*Po­tas­yum ora­nı yük­sek­tir. Bu özel­li­ği tan­si­yo­nu dü­şü­rür ve den­ge­ler. Ki­lo­ya bağ­lı tan­si­yo­nu olan­lar­da çok et­ki­li­dir. Hem za­yıf­la­tır hem tan­si­yo­nu dü­şü­rür.

*Ko­les­te­rol içe­ri­ği sı­fır olan bir pro­te­in ol­du­ğu için ko­les­te­rol yük­sek­li­ği olan­lar gü­ven­le kul­la­na­bi­lir.

SERDA KIVILCIM - BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 1,298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,601 µs