En Sıcak Konular

Güneş lekelerine ne iyi gelir?

15 Mayıs 2015 12:22 tsi
Güneş lekelerine ne iyi gelir? Özellikle yaz aylarında koruma kremi sürmeden güneşe fazla maruz kalma sonucunda oluşan güneş lekeleri nasıl geçer sorusunun yanıtını yazımızda bulabilirsiniz.

Güneş lekeleri en sık rastlanan cilt problemlerinden biridir. Genellikle beyaz tenlilerde güneş ışınlarından koruma özelliği bulunan kremlerin kullanılmaması ya da daha çabuk bronzlaşabilmek için düşük faktörlü kremlerin tercih edilmesi sonucunda ciltte kahverengi lekeler oluşmakta ve bu lekeler kalıcı olmaktadır. Bu lekeler sadece beyaz tenlilere özgü değildir.

Cilt tonunuz koyu olsa da güneş lekeleri sizde de oluşabilir. Bu yüzden güneş lekelerinden korunmak için yaz aylarında sokakta yürüyor olsanız bile güneşe en çok maruz kalan yüz ve kollarınıza 50 koruma faktörlü krem sürmelisiniz.

Güneşte fazla durmanın sonucu olarak ciltte oluşan lekeler genellikle kahverengi, bazı durumlarda ise beyaz renkli olabilmektedir. Aslında bu lekeler cildimizin kendini güneşten korumak için fazla miktarda salgıladığı melanin birikmesi sonucunda oluşmaktadır. Cildin kendini yenilemesinin yavaşladığı 35 yaş üstü kişilerde daha sık görülmekle birlikte gençler ve ergenlerde de bu sorun yaşanabilmektedir.

Güneş lekeleri nasıl geçer sorusuna lazerli leke tedavisi, kimyasal peeling, mikrodermabrazyon gibi profesyonel dermatolojik tedavi yöntemleri, kozmetik leke giderici kremler ve bazı bitkisel ve doğal yöntemler ile cevap verilebilir.

Güneş Lekeleri Tedavi Yöntemleri

Lazerli Cilt Yenileme


Lazerli cilt yenileme cilt lekeleri üzerinde en hızlı sonuç veren yöntem olmakla birlikte aynı zamanda en pahalısıdır. Lazerli leke tedavisi pek çok cilt bakım ve güzellik merkezinde yapılmaktadır. Lazerli leke tedavisi genellikle lekelerin büyük olduğu kişilere tavsiye edilmektedir. Bu tedaviyi mutlaka bu alanda uzman bir ekip kontrolünde yaptırmalısınız.

Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling ciltte oluşan kahverengi lekeleri ve güneş lekelerini geçirmek için son yıllarda kullanılan oldukça popüler bir uygulamadır. Kimyasal peeling sırasında lekelerin bulunduğu bölgeye kimyasal içerikli solüsyon sürülerek cildin en üst tabakası soyulmakta ve zaman içinde bu bölgede yeni deri oluşumu sağlanmaktadır. Güneş lekelerini geçirmek için oldukça etkili bir yöntem olan kimyasal peeling lekelerin büyüklüğüne göre bir kaç seans sürebilmektedir. Kimyasal peeling işleminden sonra cilt kendini yenileyene kadar kesinlikle güneşe çıkılmamalıdır.

Mikrodermabrazyon

Mikrodermabrazyon tedavisi lazerli leke tedavisi ve kimyasal peeling'de olduğu gibi derinin en üst tabakasının soyularak yenilenmesini sağlamak amacıyla uygulanmaktadır. Diğer yöntemlerden farklı olarak Mikrodermabrazyon'da cilde herhangi bir kimyasal uygulanmaz. Basınçlı bir makine ile doğal ürünlerden elde edilen kristaller cilde püskürtülerek soyma işlemi gerçekleştirilir.

Kozmetik Kremler

Güneş lekeleri çok koyu ve büyük değilse özellikle güneş lekeleri ve kahverengi lekelerin görünümünü azaltmak için üretilmiş kozmetik kremleri deneyebilirsiniz. Cildiniz için hangi kremin daha uygun olacağı konusunda bir cilt uzmanına danışmanız size vakit kazandırabilir. Bu tür güneş lekesi kremleri genellikle günde 1-2 defa lekeler üzerinde sürülerek kullanılmaktadır.

Güneş lekeleri nasıl geçer sorusunun cevabını aradığınıza göre zaten güneş lekeleri ile başınız dertte demektir. Yukarıdaki profesyonel tedavi yöntemleriyle güneş lekelerinden kısa zamanda kurtulmanız mümkün. Bu lekeler ile aynı sorunu tekrar yaşamamak ve pahalı tedavi yöntemlerini kullanmak zorunda kalmamak için cildinizi güneş ışınlarından mümkün olduğunca korumalısınız.

Güneş lekeleri sadece plajda güneşlenirken oluşmamaktadır. Sokakta yürürken bile yüzünüzde genellikle burun ve alın bölgesinde, kollarınızda ve bacaklarınızda güneş lekeleri meydana gelebilir. Bu yüzden sokağa çıkarken yüksek koruma faktörlü güneş koruma kremi sürmeyi bir alışkanlık haline getirmelisiniz.

Plajda ise denize girip çıktıktan sonra mutlaka güneş kremini tazeleyin. Kremlerin üzerinde her ne kadar su geçirmez ibaresi bulunsa da denize girdiğinizde etkisini büyük ölçüde kaybetmektedir.

Bu haber 2,184 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,402 µs