En Sıcak Konular

Bu uyarıya kulak verin!

3 Haziran 2013 11:52 tsi
Bu uyarıya kulak verin! Elektromanyetik radyasyondan korunma konusunda yanıltıcı, yanlış veya kötü niyetli yaklaşımlar hakkında önemli uyarılar!

Sizleri Elektromanyetik (EM) radyasyondan korunma konusunda internet üzerinde gördüğümüz yanıltıcı, yanlış veya kötü niyetli yaklaşımlar hakkında uyarmak istedik:

1. MRET saçmalığı: Bir varmış bir yokmuş, bir polymer varmış, kötü dalgayı alır iyi dalga yapar ve sizin etkilenmenizi engellermiş. İki metal parça arası ZRV technologies tarafında bulunan bir mm kalınlığındaki polymere ne para verseniz akla zarar, tabii aklı olanlara. Bu malzemeler hakkında elektromanyetik alan şiddeti azalttığına dair tek bir bulgu yoktur. Bilimselmiş gibi sunulan tek makale de bir soytarılık olup bazı telefonlarda sözde etkisinin ters (azaltmıyor arttırıyor) yönde olduğu nedense bahsedilmemektedir. Merak eden makaleyi bulsun okusun. Biz uyardık!

2. Kumaşlarda nano teknoloji iddiası: Milletimizin teknolojiyi anlamadan hemen kullanma hastalığını doğru tespit eden pazarlama sihirbazları bu kelimeyi kullanarak halkımıza aldığı ürünün verdiği paraya değeceği hissini yaratmaya çalışmaktadırlar. Oysa EM Koruma işinde electro spinning, electroless plating, electro plating gibi teknolojiler kullanılmaktadır. Nano teknoloji sayılabilecek sputtering ile yapılan kumaş kaplamaları ise genel olarak başarısızdır. Yani "Ben de EM koruma sağlayan nanoteknolojik dokuma veya kumaş var." diyen ya yalancıdır ya da başarısız. Siz hangisi olduğunu bulmaya meraklıysanız tutmayalım!

3. Manyetik Koruma: Elektromanyetik radyasyon ile manyetik alan aynı şey değildir. Manyetik alandan ancak meta materyaller kullanarak korunabilirsiniz. Bunun dışında manyetik koruma olası değildir. Gerekli midir? O da ayrı konu. Ama kumaş veya boya ile manyetik koruma sağladığını iddia edenlere bir sorun. Ne dediklerini kulakları duyuyor mu? Cehaletlerine verelim bu seferlik. Cahillerle bizim işimiz olmaz. Ya sizin?

4. Bağımsız Abidik Gubidik Enstitü Raporları: Bunu gördüğünüz yerden kaçın... Hem de acilen ve arkanıza bile bakmadan. Elektromanyetik radyasyon kalkanlama değerleri MIL-STD 285 ve MIL-STD 299'a göre ölçülür. Bunun dışında standardlar olsa da bunlar işin esasını oluşturur. Bağımsız Abidik Gubidik Enstitü raporlarına değil, standardı belli mühendislik ölçümlerine bakın. Bağımsız kelimesi sizi aldatmasın. Burada bütün tedarikçiler bu standardlara bağlıdır, bağımlıdır. Tabi masal satmıyorlarsa.

5. Dinlemeye Son Kılıfları: Bu pazarlama konusundaki en yaratıcı slogan olarak listeme ikinci sıradan giriyor. Üzücü olan TBMM ve milletvekillerimizin de bu soytarılığa alet edilmiş olması. Telefonun sistem ile ilişiğinin kesilmesi sizin dinlenmenizi elbette keser demek isterdik, ama diyemiyoruz. Akıllı telefonların şu anki devasa boyutlu hafıza kartları ile sizi günlerce dinleyip daha sonra Internet bağlantısı bulur bulmaz sizi dinlemek isteyen kişiye yollaması mümkün, kılıf içerisinde olması buna engel değildir. Haydi bu tip bir yazılımın telefonunuza sızdırılması küçük ihtimal diyelim. Ama telefonunuzu bu kılıfa sokarsanız öncelikle sistem ile haberleşmesi kesileceğinden habire şebeke aramaya başlayacaktır. Bu da

pilinin daha çabuk bitmesi anlamına geliyor. Bu kadar kasacağınıza telefonu ya kapatın ya da uçuş moduna alın. Bu iş bu kadar...

6. Yapıştır unut bandları: İşte benim favorim. Bu ürünler ile ilgili tek bir SAR azaltma etkisi ispatlanamaz. Kısaca özetlersek telefonlar her yöne yayın yaparlar. Yarım-Dipol antenden yarım küre kafanıza yarım küre dış kısma yayılır. Bu yapıştır-unut bandını pilin üzerine yapıştırdığınızda eğer ki "emme" etkisi olursa bu durumda telefon baz istasyonu ile rahat haberleşemeyeceği için gücünü arttırmak zorunda kalacaktır. Yani etkisi negatiftir. Eğer ki o yönde emmeyip kafanıza giden dalgaları emip azaltıyorsa zaten böyle bir malzemeyi bulana Nobel ödülü verirler. Nobeli olmayan ama bunu yapıştır-unut bandını size satanlara ise dolandırıcılık Nobeli verilebilir. Siz bu ürünleri bu kısmı okuduktan sonra satın alırsanız hangi Nobel ödülünü kazanırsınız?

Sosyal sorumluluğumuzun gereği olarak üstteki konularda tecrübe, birikim ve profesyonellik çerçevesinde siz halkımızı uyardık. Firma ismi vermekten özellikle kaçınarak karanlıkla sadece aydınlık oluşturularak savaşılması gerektiği ilkesine uyduk. Yukarıda yazanlar ile ilgili bir itirazınız veya farklı bir iddianız varsa lütfen bize ulaşın, biz de bize sunacağınız bilimsel veriler çerçevesinde değiştirmeyi değerlendiririz. 

İyibilgi.com



Bu haber 1,474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,101 µs